Učite skandinavske jezike sa nama!

U ponudi imamo početne A kurseve, a uskoro i srednje B kurseve. Na našim kursevima jezika, akcenat će biti na pravilnom izgovoru i praktičnoj primeni jezika, konverzaciji. Uz sjajne uslove tokom samih kurseva, svim polaznicima će biti omogućeno korišćenje naše jedinstvene biblioteke, filmoteke, kao i pristup svim našim aktivnostima.

  • Cena
  • Upis
  • Opis jezičkih kurseva

 

Cena kurseva je 65 evra mesečno, a cenu ulaze i članstvo u kutku, knjige i materijali + 1-2 dodatna časa mesečno na kojima ćemo vežbati samo konverzaciju i izgovor. Kursevi A1 i A2 se sastoji od po 28 časova odnosno zajedno traju 2x 3,5meseca. Sve ovo uz napomenu da su naši kursevi osmišljeni po skandinavskom principu. A kurs se sastoji samo iz 2 dela - A1 i A2 kursa, koji zajedno traju nešto kraće od 7 meseci.

Časovi će se održavati 2x nedeljno po 75 minuta posle 17h, a u terminima koje ćemo zajedno dogovoriti kada se oformi grupa.

 

Na kurseve skandinavskih jezika polaznici se upisuju prilikom posete Skandinavskom kutku. Prijava za kurs važi tek nakon izvršene uplate i pre toga polaznik nema zagarantovano mesto na izabranom kursu.

Predznanje polaznika utvrđujemo na osnovu pismenog testa i razgovora. Na kurs skandinavskih jezika polaznici se mogu upisati direktno, bez utvrđivanja nivoa znanja, ukoliko ne poseduju nikakvo predznanje ili ukoliko su prethodno kod nas pohađali kurs švedskog, norveškog ili danskog jezika.

Test za utvrđivanje nivoa znanja je besplatan.

 

A1

Kurs traje 3,5 meseca i za potpune je početnike. Zajedno ćemo naučiti pravila izgovora i savladati ritam i melodiju jezika. Nakon A1 polaznici će savladati osnove gramatike, moći da se snalaze na švedskom, norveškom i danskom jeziku u svakodnevnim situacijama koje, između ostalog, podrazumevaju snalaženje u kafiću, restoranu, prodavnici, na ulici i u prostoru. Polaznici će bez teškoća moći da predstave sebe i svoje prijatelje ili najbliže, da komuniciraju o svakodnevnim temama kao što su knjige, filmove, izlasci.

A2

Nastavak kursa A1, koji podrazumeva utvrđivanje svega naučenog uz proširivanje fonda reči, kao i rad na složenijim gramatičim particijama. Nakon završenog A2 nivoa, plaznici će ovladati elementarnom upotrebom jezika, moći ćeda se izražavaju usmenim i pisanim putem osnovnim leksičkim fondom. Biće u stanju da samostalno sastavljaju jednostavne rečenice i da vode svakodnevnu konverzaciju. Plaznici će moći da razumeju reklame, brošure, planere na danskom, norveškom i švedskom jeziku.

B1

Nakon završenog B1 nivoa polaznici će potpuno ovladati svakodnevnom komunikacijom i moći će da razumeju kompleksnije teme i da sastavljaju komplikovanije rečenice i tekstove. Jezik će biti na nivou koji je dovoljan za čitanje lakšeg štiva, novina, stripova i slušanje laganijih sadržaja na radiju, gde će moći da razumeju suštinu. Polaznici će moći da sastavljaju tekstove o temama koje ih zanimaju, pisma, mejlove, poruke bez ikakvih poteškoća.

B2

Završen B2 nivo omogućava polaznicima da se izražavaju jasno i detaljno u svakodnevnom govoru, prepiskama i diskusijama na konkretne i apstraktne teme. Razumevanje jezika će biti na znatno većem nivou, polaznići će biti u stanju da prate predavanja, koja su manje ili više stručna na danskom, norveškom i švedskom jeziku. Bez problema će razumeti muziku i filmove, kao i različite televizijske formate.



The project ‘Nordic Reading Corner’ is financially supported by The Royal Norwegian Embassy in Belgrade www.norveska.org.rs