Smešna strana norveškog društva – ilustrator Nikolas Lund

 

U četvrtak 24.09. u 19h u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) u organizaciji Skandinavskog kutka, centra za promociju skandinavske kulture i vrednosti, gostovaće norveški ilustrator i antropolog Nikolas Lund.

vodic kroz norvesko drutvo 2 page 001

Nikolas je član tima koji je pod vođstvom Džulijena Burela izdao knjigu Vodič kroz norveško društvo (The Social Guidebook to Norway) koja kroz humor prikazuje specifičnosti norveškog socijuma i izazova sa kojima se suočavaju stranci koji se tamo nađu. Njegova prezentacija pruža uvid u specifične oblike ponašanja norveškog naroda, kao i uputstva kako da koristite ovu knjigu kako biste postigli bolje rezultate u radnom i privatnom životu.

Prikazaćemo vam kulturne razlike iz komične perspektive!

Pored ilustracija za ovaj projekat, kao i još dva posla, Nikolas studira antropologiju na Univerzitetu za nauku i tehnologiju Kraljevine Norveške – NTNU u Trondhajmu, kako bi bolje razumeo međuljudske odnose u oblasti kulture i kulturne veze.

„Ako ste se oduvek pitali kako funkcioniše norveško društvo i kako da mu se što bolje prilagodite, dođite da to saznate od Nikolasa na zabavan i opuštajući način“, rekla nam je Sofija Vuković, saradnica Skandinavskog kutka.

Događaj je besplatan i otvoren za javnost. Predavanje će se održati na engleskom jeziku.

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs