Koncert Nordijskog hora

majski koncertU petak 20.05. u 19h u UK Parobrod (Kapetan Mišina 6a) u organizaciji Skadinavskog kutka, centra za promociju skandinavskih kultura i vrednosti, održaće se tradicionalni majski koncert Nordijskog hora.

Nordijski hor je nastao inicijativom studenata Skandinavistike, Filološkog fakulteta u Beogradu. Pre dve godine hor se okupio pod okriljem Skandinavskog kutka. Osnovna ideja hora je ostala ista, samo što ga sada ne čine samo studenti Skandinavistike već svi koji dele istu pasiju prema muzici, jeziku i kulturi Severa. Repertoar hora uglavnom čine narodne pesme, bilo da su one poreklom iz Danske, Norveške ili Švedske. Međutim, maestralni dirigent Nordijskog hora, Ole Svendsen, ovoga puta je pripremio malo iznenađenje, te će posetioci imati prliku da čuju jedinstveni miks skandinavskog pevanja, afričkih narodnih tonova i bluz numera. Hor će na koncertu izvesti 10 numera.

Ne propustite priliku da čujete ovaj nesvakidašnji hor i njihove vrlo jedinstvene i potpuno neočekivane melodije!

Događaj je besplatan i otvoren za javnost.

 

 

Nastup Nordijskog hora u norveškoj rezidenciji

Nastup Nordijskog hora u norveškoj rezidenciji - Maj 2016.

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs