Skandinavski kutak okuplja Volonterski tim!

 

Ingmar Bergman vam je omiljeni režiser, a poznajete i filmografiju Akija Kaurismakija?Dopada vam se lik i delo Karla Uvea Knausgora, a za detinjstvo vas vezuju Andersenove bajke? Rečju, ako ste zaljubljenik u skandinavsku kulturu, imamo pravi predlog za vas! Skandinavski kutak okuplja volonterski tim! Tražimo mlade, kreativne, ambiciozne ljude (jer smo i sami mladi, kreativni i ambiciozni), naše dragocene istomišljenike, koji veruju u ideju da je kultura moćnija od svake podele u društvu!
Naši budući, i već dragi volonteri pomagaće nam u uređivanju zvanične stranice Skandinavskog kutka i naloga na društvenim mrežama (Facebook, Instagram). Zajedno sanama, aktivno će učestvovati u organizovanju konverzacionih radionica, filmskih projekcija, književnih večeri, tribina i radionica. Kako i sami vrvimo od mnoštva ideja, a iskreno se radujemo da čujemo i vaše, želimo da vas uključimo i u proces realizacije naših budućih projekata. I sve to za svega 6-10 sati nedeljno vašeg slobodnog vremena.
Vaša pomoć nam je neizmerno važna, jer znamo da: „na mladima svet ostaje“! Nudimo vam neprocenjivo i retko saznajno iskustvo – bliže i sveobuhvatno upoznavanje sa nordijskim kulturama, priliku da praktično iskoristite svoja prethodno stečena znanja, upoznate potencijalne buduće saradnike i iznad svega, druženje kroz inspirativan rad! Nakon završenog volonterskog staža, volonterima će biti obezbeđene potvrde o volontiranju i preporuka za dalje profesionalno usavršavanje.
Radujemo se susretu! :)

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs