Program Skandinavskog kutka za jun 2019. godine

Jun u Skandinavskom kutku
Sve programske aktivnosti Skandinavskog Kutka održavaju se u Krokodilovom Centru za savremenu književnost (Male stepenice 1a, ulaz preko Jazz Bašte). Ulaz je slobodan. Kupovinom pića za šankom podržavate rad Krokodilovog Centra za savremenu književnost, a time i rad Skandinavskog Kutka.
13. jun (četvrtak) od 18:30: Skandinavska ćaskaonica #8
 
summer in scandinavia lead 866x487
 
U susret predstojećem letnjem raspustu, razgovaramo o putovanjima, planovima za leto, a usput i proslavljamo još jedan uspešan završetak školske godine i sezone. Na ovom izdanju ćaskaonice pridružiće nam se i naši vredni učenici, jer ćemo ćaskaonicu zaokružiti svečanom ceremonijom dodele diploma. Naravno, događaj je otvoren i za sve one koji su posećivali naše ćaskaonice u Krokodilu od oktobra 2018. godine.
22. jun (subota) od 19:00: Skandinavija pab kviz: Nordiqwhizz #4
 
DSC 0043
 
Specijalno Midsommar izdanje pab kviza! Midsommar ili Ivanjdan je praznik koji se ove godine u nordijskim zemljama obeležava 21. juna. Stoga smo odlučili da jedan set pitanja koja će biti na kvizu bude posvećen ovom prazniku, običajnoj kulturi koja se za njega vezuje, različitim lokalnim tradicijama i šta se umesto Midsommar-a obeležava u Danskoj. Ovog puta, za nagrade se pobrinula izdavačka kuća Odiseja, a pripremamo i mnoga druga iznenađenja. Prijava za pab kviz otvara se 12. juna preko internet formulara koji će biti dostupan na našoj Fejsbuk stranici. Maksimalan broj timova koji mogu da se prijave je šest, sa najviše četiri učesnika po timu. Za više informacija i pripremu za poslednji okršaj balkanskih vikinga u ovoj sezoni u Krokodilu, pratite naše društvene mreže!

Pored aktivnosti koje smo pripremili za vas ovog meseca, jun u Skandinaviji je naročito poseban mesec. Švedska obeležava svoj Nacionalni dan 06. juna, Island 17. juna, a Danska proslavlja 05. juna Dan ustavnosti. A datum koji objedinjuje sve nordijske zemlje (osim proslave Ivanjdana) jeste 03. jun - Međunarodni dan bicikla! 
NewHashtag2IF 1 page 001

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs