Počeo je upis u jesenji semestar naše škole skandinavskih jezika

 

Jesenji semestar u našoj školi, koja se nalazi u Dalmatinskoj 19, počinje 16. septembra, a nastava će se održavati u sledećim terminima:

  A1 A2 B1 B2
Švedski Ponedeljak 19:30
Sreda 18:00
Utorak 17:30
Četvrtak 19:15
Utorak 19:15
Četvrtak 17:30
Za potvrdu
 
A1

A2

B1

B2
Norveški Ponedeljak 17:30
Sreda 17:30

Utorak 19:00

Četvrtak 17:30

Ponedeljak 19:30
Sreda 19:30
Za potvrdu

Za danski jezik u ponudi imamo individualne i dualne časove, a ukoliko se javi dovoljan broj zainteresovanih spremni smo da organizujemo i grupne kurseve.

Cena A i B kurseva jezika je 60 evra mesečno. A1 i A2 kursevi traju po 3,5 meseca (28 časova po 90 minuta) i ukupna cena jednog kursa je 210 evra u dinarskoj protivvrednosti. B1 i B2 kursevi traju 4 meseca (32 časa po 90 minuta) i ukupna cena kursa je 240 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Ukoliko uplatite ceo kurs odjednom, ostvarujete popust od 10%. U cenu kursa uračunate su knjige, materijali, kao i korišćenje naše biblioteke, medijateke i učešće u dodatnim aktivnostima. Prijavu na kurseve, kao i detaljnije informacije možete dobiti putem telefona: 0605994595 ili putem imejl adrese: 
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Programi naših kurseva koncipirani su u skladu sa programima odgovarajućih kurseva u Skandinaviji i koristi se ista literatura. Ukoliko planirate da se preselite u Skandinaviju zbog posla ili školovanja ili ste jednostavno ljubitelj skandinavske kulture, naša škola je pravo mesto za vas. Svaki kurs koji završite kod nas moći ćete bez problema da nastavite i u Skandinaviji. Uostalom, nije vam ni potreban poseban razlog da počnete sa učenjem novog jezika. Naučno je dokazano da je učenje novog jezika najbolja vežba za mozak, pa zašto da taj jezik ne bude upravo neki od skandinavskih jezika.

Kod nas je učenje jezika pre svega zabavno i fokus nije na suvoparnom učenju gramatike, već na prirodnom usvajanju jezika i njegovoj primeni u svakodnevnim životnim situacijama. Mi smatramo da su jezik i kultura nerazdvojni, tako da ćete se u našoj školi osim sa jezikom upoznavati i sa kulturom i vrednostima Švedske, Norveške i Danske. Imaćete prilike da naučite puno toga, ali i da se upoznate sa izvornim govornicima na specijalnim druženjima koja organizujemo za naše učenike.

Na kurseve skandinavskih jezika polaznici se upisuju prilikom posete Skandinavskom kutku. Prijava za kurs važi tek nakon izvršene uplate i pre toga polaznik nema zagarantovano mesto na izabranom kursu.

Predznanje polaznika utvrđujemo na osnovu pismenog testa i razgovora. Na kurs skandinavskih jezika polaznici se mogu upisati direktno, bez utvrđivanja nivoa znanja, ukoliko ne poseduju nikakvo predznanje ili ukoliko su prethodno kod nas pohađali kurs švedskog, norveškog ili danskog jezika.Test za utvrđivanje nivoa znanja je besplatan.

Po završetku kurseva, svi polaznici koji polože test dobijaju sertifikat.

Stojimo vam na raspolaganju za sva vaša pitanja i nedoumice.

DOBRODOŠLI! VÄLKOMMEN! VELKOMMEN!

***

Dodatno, u ponedeljak, sredu i četvrtak, 09, 10. i 12. septembra u UK Stari grad (Kapetan Mišina 6a, bioskopska sala) organizujemo promotivne mini kurseve švedskog i norveškog u sledećim terminima:

  • MINI KURS ŠVEDSKOG od 18:00 do 19:30;
  • MINI KURS NORVEŠKOG od 19:30 do 21:00;

Kurs je zamišljen kao trodnevna celina, u okviru koje ćemo predstaviti osnove jezika: daćemo pregled najvažnijih gramatičkih celina, ukazati na slatke muke i najveće izazove sa kojima se naši đaci susreću i za kraj, posvetićemo se kulturi, zanimljivim i specifičnim jezičkim izrazima!

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže i upoznaju svoje buduće profesore i profesorke! Radujemo se viđenju!

Kursevi jezika

 

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs