Konkurs za volontersko-saradnički tim

zaglavlje skandi 1

 

 O nama:

 

Skandinavski kutak je organizacija, osnovana u septembru 2013. godine, koja se bavi promocijom skandinavskih zemalja kroz različite projekte u kulturi. Fokus naših aktivnosti je na najnovijim trendovima u skandinavskoj muzici, filmu, umetnosti, književnosti, arhitekturi, pop-kulturi, politici... Za skoro 10 godina postojanja, Skandinavski kutak je uspeo da stvori imidž jedinstvenog kulturnog centra za promociju dominantnih društvenih i kulturnih vrednosti nordijskih zemalja. Do sada smo realizovali niz značajnih projekata: projekat Nordijska čitaonica (2015-2016), prevodilačke radionice (Anja+Gru=Miu, 2018, Lone Star, 2020), različite manifestacije – obeležavanje nordijskih nacionalnih praznika, Veličanstveni norveški krajolik – Nedelja norveške kulture (februar 2020. godine, UK Stari grad), mini-kurseve skandinavskih jezika, književne večeri, tribinske programe, filmske projekcije, skandinavske ćaskaonice, skandinavske pab-kvizove.

 

POZICIJE U OKVIRU SKANDINAVSKOG KUTKA

 

U susret predstojećoj sezoni i novim projektnim planovima, Skandinavski kutak proširuje svoje redove i raspisuje konkurs za novi volontersko-saradnički tim. Pozicije koje su na raspolaganju uključuju:

 

  • Dopisnik Skandinavskog kutka (do tri mesta):

Dopisnik/-ca Skandinavskog kutka ima funkciju novinara i istraživača na teme koje su relevantne za ovaj region. Od dopisnika/-ce se očekuje da najmanje jednom mesečno napiše autorski tekst na temu po izboru ili na zahtev, a koje oslikavaju vrednosti organizacije – ravnopravnost, sloboda govora, tolerancija, zaštita životne sredine, alternativni modeli života, kultura mira i sl. Od tekstova koji dolaze u obzir uključeni su i priređeni tekstovi (prevodi i adaptacije tekstova sa engleskog ili nekog od skandinavskih jezika).

 

  • Grafički dizajner/ilustrator (jedno mesto):

Grafički dizajner/-ka ili ilustrator/-ka imaće priliku da redefiniše vizuelni identitet Skandinavskog kutka i kako se predstavljamo na društvenim mrežama, najpre na Instagramu. Ovo podrazumeva izradu vizuelne matrice koja će moći da se koristi za društvene mreže, kao i autorske ilustracije za autorske/priređene tekstove koji se pišu u okviru Skandinavskog kutka, a potom se objavljuju na sajtu. Poželjno je da kandidati imaju osnovne veštine baratanja u aplikaciji Canva, Photoshop, Adobe Premiere Pro, ili uopšte vezano za digitalni dizajn i crtež.

 

 

Volonterski angažman podrazumeva da kandidati mogu da izdvoje pet do deset sati nedeljno. Prioritet u selekciji imaju kandidati koji su trenutno na osnovnim studijama. Poželjno je, ali nije obavezno, iskustvo u radu na projektima u oblasti kulture, i/ili omladinskom aktivizmu.

 

Da biste se prijavili na konkurs, potrebno je da nam dostavite CV i motivaciono pismo u kome ćete navesti za koju poziciju se prijavljujete i kako vidite sebe u Skandinavskom kutku. Po završenom užem krugu selekcije, kandidati će biti pozvani na individualni razgovor (preko Zoom platforme). Prijavna dokumentacija šalje se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 3. juna 2021. godine.

 

footer skandi rev

Realizaciju projekta "Nordijska čitaonica" finansijski je podržala ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu www.norveska.org.rs