Jesenji konkurs za novi volontersko-saradnički tim u 2021. godini

 

Konkurs sajt

O nama:

Skandinavski kutak je organizacija osnovana u septembru 2013. godine, koja se bavi promocijom skandinavskih zemalja kroz različite projekte u kulturi. Fokus naših aktivnosti je na najnovijim trendovima u skandinavskoj muzici, filmu, umetnosti, književnosti, arhitekturi, pop-kulturi, politici... Za skoro 10 godina postojanja, Skandinavski kutak je uspeo da stvori imidž jedinstvenog kulturnog centra za promociju dominantnih društvenih i kulturnih vrednosti nordijskih zemalja. Do sada smo realizovali niz značajnih projekata: projekat Nordijska čitaonica (2015-2016), prevodilačke radionice (Anja+Gru=Miu, 2018, Lone Star, 2020), različite manifestacije – obeležavanje nordijskih nacionalnih praznika, Veličanstveni norveški krajolik – Nedelja norveške kulture (februar 2020. godine, UK Stari grad), Meet Norway (avgust 2021. godine, Kovin) mini-kurseve skandinavskih jezika, književne večeri, tribinske programe, filmske projekcije, skandinavske ćaskaonice, skandinavske pab-kvizove.

 

POZICIJE U OKVIRU SKANDINAVSKOG KUTKA

 

U susret novim izazovima i planovima za zimu 2021/22. godine, Skandinavski kutak proširuje svoje redove i raspisuje konkurs za novi volontersko-saradnički tim. Pozicije koje su na raspolaganju uključuju:

  • Dopisnik/-ca Skandinavskog kutka (do dva mesta):

Dopisnik/-ca Skandinavskog kutka ima funkciju novinara i istraživača na teme koje su relevantne za ovaj region. Od dopisnika/-ce se očekuje da najmanje jednom mesečno napiše autorski tekst na temu po izboru ili na zahtev, a koje oslikavaju vrednosti organizacije – ravnopravnost, sloboda govora, tolerancija, zaštita životne sredine, alternativni modeli života, kultura mira i sl. Od tekstova koji dolaze u obzir uključeni su i priređeni tekstovi (prevodi i adaptacije tekstova sa engleskog ili nekog od skandinavskih jezika).

  • Asistent/-kinja u koordinaciji društvenih mreža (do dva mesta):

Asistent/-kinja u koordinaciji društvenih mreža učestvuje u izradi i kontroli realizacije plana objavljivanja na društvenim mrežama Skandinavskog kutka (Fejsbuk, Instagram). Angažman podrazumeva pomoć u osmišljavanju digitalnog sadržaja Skandinavskog kutka – određivanje plana aktivnosti, osmišljavanje promotivnih i animacionih kampanja (primera radi: kvizovi, ankete i sl), prati heštegove i trendove. Ukoliko za to izrazi želju, izabrani asistent/-kinja mogu svoje aktivnosti da prošire i na rad na postojećem Tviter profilu Skandinavskog kutka.

Volonterski angažman podrazumeva da kandidati mogu da izdvoje pet do deset sati nedeljno. Prioritet u selekciji imaju kandidati koji su trenutno na osnovnim/master studijama. Poželjno je, ali nije obavezno, iskustvo u radu na projektima u oblasti kulture, i/ili omladinskom aktivizmu.

Da biste se prijavili na konkurs, potrebno je da nam dostavite CV i motivaciono pismo u kome ćete navesti za koju poziciju se prijavljujete i kako vidite sebe u Skandinavskom kutku. Po završenom prvom krugu selekcije (pregled dostavljene dokumentacije), kandidatima/-kinjama se šalje zadatak na temu koja korespondira sa vrednostima organizacije i spram motivacionog pisma kandidata/-kinja. Kandidati/-kinje koje prođu kroz drugi krug selekcije smatraju se primljenima u Skandinavski kutak. Prijavna dokumentacija šalje se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 28. oktobra 2021. godine u ponoć (noć između četvrtka i petka).